EVROPSKI ŠOLSKI ŠPORTNI DAN

Naša šola se je v letošnjem letu priključila evropskemu projektu Evropski šolski športni dan.  Glavno vodilo projekta je šport predstaviti kot zabavno aktivnost, spodbujati učence k rednemu gibanju in udejstvovanju v različnih športnih aktivnostih ter pri tem izkoristiti priložnost za druženje z vrstniki. Letošnja osrednja tema je duševno zdravje otrok.

V projekt se je vključila celotna šola, tako učenci kot učitelji. Na posebnem programu so pripravili rekreativne odmore, ciljanje tarč z vodnimi balončki, raztezanje svojega telesa, orientacijo v prostoru, aktivnosti, kjer se uri koordinacijo rok-nog, tek po travniku z baloni, gibalne igre z baloni, gibanje ob glasbi in različne gimnastične vaje.

Na programu NIS so se najmlajši odločili za krajši pohod v okolici šole, katerega so zaključili na šolskem igrišču z rolanjem in igro na travniku. V teh igrah je bilo veliko lovljenja, skakanja in štafetnih iger. Za rolanje so se odločili predvsem tisti otroci, ki že znajo rolati in katerim so bili šolski rolarji prav.  Kasneje so se opogumili še nekateri, ki jih je rolanje pritegnilo.

Druga in tretja skupina sta se udeležili večkilometrskega pohoda okoli našega domačega Novega mesta. Ena skupina je odšla v smeri, ki je vodila okoli Novega mesta po že utrjenih, urejenih sprehajalnih poteh.  Druga skupina pa si je ogledala center mesta in njegove znamenitosti. Skupaj z gibanjem so povezali še spoznavanje mesta.

Po poročanju učiteljic so otroci z užitkom sodelovali in se navdušili nad zastavami in zapestnicami, ki smo jih dobili v sklopu Evropskega šolskega športnega dne. Kljub temu, da so bile dejavnosti izvedene za ta projekt, je gibanje dejansko vsak dan vključeno v naše aktivnosti in ure. Z gibanjem ugotavljamo kdo smo, kje smo, se veselimo in se bolje počutimo.

Zapisala: Mojca Šuklje

 

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.