10.TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK nekoliko drugače

Pozdravljeni, učenci in starši!

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna. 

Glede na nepredvidljive razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel po šolah kot v preteklih letih.

Letos imate še večjo vlogo tudi starši, da se z otrokom pogovorite o pomembnosti opraševanja čebel, pomenu rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša.

Zato bi rada spodbudila vse starše, da obeležite ta dan s svojim otrokom na način zajtrkovanja doma z izbranimi živili. Doma lahko skupaj pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

V pomoč pri obeležitvi že 10.tradicionalnega zajtrka doma, smo za vaše otroke pripravili predstavitev na spodnji povezavi, kjer najdete tudi nekaj aktivnosti, s katerimi lahko popestrite ta dan.

Naj bo jutri ZAJTRK Z MEDOM – SUPER DAN!

Tradicionalni slovenski zajtrk

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se, Projekti, Shema šolskega sadja. Zaznamek za trajno povezavo.