GAŠPER LJUBI SKRBI ZA ČISTO OKOLJE IN ZAKLJUČUJE ŠOLANJE

Gašper je naš učenec 6. stopnje, ki vsak petek pospravlja smeti ob cesti med Muhaberjem in Potočno vasjo. Znan je kot mladostnik, ki nenehno išče nove izzive in poti do novih izkušenj in je pripravljen poprijeti za marsikatero delo. Želel si je, da bi bil koristen tudi v svojem domačem okolju. Za to je izvedel tudi g. Matic Vidic, svetnik KS Bučna vas in mu pri tem pomagal. V vaseh tam okoli namreč ljudje pogosto odmetavajo odpadke kar v okolje, zato so iskali nekoga, ki bi te smeti občasno pobiral ter poskrbel za njihovo ločevanje in odlaganje.  Ko je to predlagal Gašperju, sta se takoj zmenila. Gašper tako že od aprila opravlja to delo in je zanj tudi nagrajen.

V programu dodatnega usposabljanja smo veseli, da je KS Bučna vas pokazala občutek in pripravljenost za pomoč pri vključevanju naših učencev v širše okolje in jim s tem omogočila širjenje njihove socialne mreže.

Gašper je z današnjim dnem zaključil šolanje na naši šoli in s tem tudi svoje sodelovanje v Programu dodatnega usposabljanja. Z delom v svoji vasi pa bo nadaljeval. Kot pravi sam, pa bo še naprej iskal poti, da bo njegovo življenje pestro in polno. Srečno, Gašper.

NALOŽBO SOFINANCIRATA REPUBLIKA SLOVENIJA IN EVROPSKA UNIJA IZ EVROPSKEGA SOCIALNEGA SKLADA.

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se, Projekt PDU. Zaznamek za trajno povezavo.