PROJEKTNI TEDEN 8. RAZREDA – 2. DAN

Takole. Za nami je drugi dan našega projektnega tedna. Smo včeraj mislili, da nam bo danes lažje, pa smo tudi po današnjem dnevu prijetno utrujeni. Se nam zdi, da sta učitelja še najbolj. Pa nobenemu ne razlagat, da nam ju ne zamenjajo in ne dobimo kakšne bolj stroge paznike. Ta dva ne damo, sta »fuul« dobra.

Kaj smo danes počeli, nas sprašujete? Če smo kaj jedli? Če smo bili pridni? No no, lepo počasi.

Danes dopoldan je potekal pouk, tako kot po navadi. Seveda, tudi nekaj ocenjevanja smo imeli v šoli. Koliko smo dobili? Vse boste izvedeli v petek, ko pridemo domov. Ja, so pa bile same lepe ocene. Malica, kosilo, kot vsak dan. Strogi učitelji? Neee, samo dosledni in pravični, to pa ja.

Po kosilu smo se odpravili v naše sobane na zaslužen počitek. Kaj hitro se je približala ura začetka  torkovega projektnega dne. Na začetku kratka navodila in gledanje v zrak ali bo začelo deževati ali ne. Namreč, danes smo imeli v načrtu urejanje parkirnega prostora pred našo šolo. Nič, kljub slabemu vremenu smo se ga odpravili urejati. Najprej smo ga premerili in z označevalno vrvico označili parkirne prostore. To je zato, veste, ker nekatere naše učiteljice parkirajo kakor pride. Če ne gre drugače, tudi na sredino parkirnega prostora. Nato smo z učiteljem pripravili barvo in šablono za označevanje črt. Barvanje smo prepustili učitelju, da ne bi bile črte razmetane po parkirnem prostoru. Ker, če bi mi barvali, še učiteljice ne bi več vedele kam parkirati. Potem bi bila šele »štala«. In ja, črte so v piko, uspelo nam je. Tako, drage učiteljice, jutri lepo v OZNAČENE BOKSE za avtomobile!!

Nekateri učenci pa smo odšli z učiteljico po drva, da se ne bi naša večerja zavlekla preveč v noč. Danes smo pekli hrenovke na ognju, jupiiiii! Na ognjišče smo zvlekli ogromen kup vej in drv, kot da bomo tri dni ob ognju. Takoj smo zakurili ogenj, da se je pripravila žerjavica za peko. Pripravili smo si tudi palice, na katere smo nataknili hrenovke in jih nato pristavili k ognju. Ojoj, ta peka pa ni tako enostavna. Nekateri deli hrenovk so postali hitro črni in ko smo jih jedli, so kar pošteno hrustali pod zobmi. Ampak vsi smo si sami spekli večerjo, jo pojedli in bili nase zelo ponosni. Nekaj pa nam je po večerji še manjkalo. Sladica? Neee! Nočni pohod s svetilkami. To pa ja. Naredili smo en majhen krog okrog šole, posneli še nekaj kadrov za naš film in se nato vrnili v šolo.

Mmm, ja, tudi danes smo prijetno utrujeni. Seveda, dan ni minil brez vsakodnevne analize. Vsi smo bili navdušeni nad dnevom. Učitelja nas skoraj malo preveč hvalita. Sploh se nič ne jezita na nas. Bojda smo super.

In tale naš pisec! Mislimo, da je že vsaj trikrat »kinknil« za računalnikom. Ojoj, bo moral malo delati na kondiciji!

No, toliko za danes. V naslednjih dneh bomo pa verjetno več v šoli, ker nam napovedujejo bolj slabo vreme. Upamo, da ne bo tako!

Dragi naši. Zdaj se pa moramo posloviti. Lepo bodite in mislite kaj na nas. Mi nenehno na vas in komaj čakamo, da se v petek vidimo. Čau

 

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.