PESTER ZAČETEK OKTOBRA

Na začetku oktobra smo obeležili kar nekaj pomembnih dni.

Tako smo 1. oktobra praznovali svetovni dan glasbe, ko nas je učiteljica Darinka presenetila s koncertom na prostem. Več o tem si lahko preberete tukaj.

4. oktobra se je pričel teden otroka, ki smo ga obeležili vsak na svoj način, predvsem pa smo se več igrali, kajti letošnja tema je »Razigran uživaj dan!«. Več o tem lahko preberete tukaj.

5. oktobra smo imeli na šoli poseben dan. Učitelji smo obeležili »naš praznik«, to je svetovni dan učiteljev in za učence pripravili presenečenje: šolo smo zavili v tehnološki molk in preživeli dan brez zaslonov. Več o tem lahko preberete tukaj.

6. oktobra smo obeležili svetovni dan cerebralne paralize. V društvu Sonček so se z zelenimi majicami sprehodili po Glavnem trgu ter mimoidoče seznanili z zahtevami in pričakovanji oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi. O tem dogodku si lahko preberete v spletnem časopisu Lokalno.si. Tudi na naši spletni strani smo s prispevkom obeležili ta dan. (tukaj)

V tem tednu je potekal tudi projektni teden za učence 8. razreda. Imeli so se »fajn«. Hudomušne utrinke o njihovih popoldanskih dejavnosti lahko najdete na šolski spletni strani (1.dan, 2.dan, 3.dan in 4.dan). Nekateri oddelki so odšli tudi v gozd in pozitivno razmišljali o naravi in o sebi v sklopu 1. naloge šolskega projekta »Razmišljaj pozitivno«. Učenci posebnega programa so pripravili jedi iz krompirja. Morda v prispevku najdete tudi kako idejo za kosilo.

Komaj se je oktober začel, pa že razmišljamo o prvih počitnicah, ki oktobru sledijo, ker nam čas zares hitro beži. V času jesenskih počitnic (od  25. do 29. oktobra 2021 med 6.00 in 15.30 uro) bomo organizirali NUJNO počitniško varstvo za tiste prijavljene otroke, katerih starši si zaradi službenih obveznosti ne morejo zagotoviti drugega varstva. Prijavnice dobite pri razrednikih.

Naredimo si jesen lepo, kljub dežju in drugim tegobam. Spomnimo se na lepo misel:

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja