BRANJE NE POZNA MEJA – ČITANJE NE POZNAJE GRANICE

Že četrto leto zapored se je naša šola priključila mednarodnemu projektu Branje ne pozna meja. Letos bodo na naši partnerski šoli, OŠ Pećine iz Rijeke, brali dela slovenske pisateljice Dese Muck, prevedena v hrvaški jezik.

Učenci 9. razreda ter 3. in 4./5. stopnje posebnega programa pa bomo v slovenskem jeziku brali dela priznanega hrvaškega pesnika in pisatelja Zvonimirja Baloga. G. Balog je bil največkrat nagrajeni hrvaški avtor za otroke. Za svoje delo je prejel tudi številna mednarodna priznanja. Nominiran pa je bil tudi za prestižno Andersenovo nagrado. Napisal je okrog 60 knjig proze in poezije za otroke in odrasle, prebirati pa ga je mogoče v 19 jezikih. (vir: https://hr.wikipedia.org/wiki/Zvonimir_Balog )

Koordinatorica projekta na naši šoli je naša knjižničarka Damijana Karlič. Na uvodnem srečanju nam je pisatelja predstavila ter prebrala uvodno poglavje njegove knjige Bonton z naslovom “Kdo si?”, ki je bilo zelo poučno, tako da smo sklenili to temo raziskovati.

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Branje ne pozna meja, Dogaja se, Knjižnica, Knjižnične novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.