OBVESTILO RAVNATELJICE

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši, sodelavke in sodelavci!

Ko začnemo januarja pisati novo letnico, obrnemo nov list in s pričakovanjem zremo v prihodnost.

Na naši šoli bo tudi letošnji januar pester in deloven. Aktivno bomo nadaljevali z delom v projektih, izvedli bomo delavnice pisanja z roko, poleg pouka se bo dogajalo še marsikaj zanimivega.

Za Kettejevce je mesec januar še posebej slovesen, kajti vsako leto                   19. januarja obeležujemo dan šole. Datum je obletnica rojstva pesnika in pisatelja Dragotina Ketteja, po katerem šola nosi ime. Ob praznovanju            30-letnice šole, torej leta 1985, smo pred vhodom v šolo postavili njegov doprsni kip, ki smo ga letos s pomočjo donatorjev obnovili.

V&F: Novoletna videopredstava OŠ Dragotin Kette | Dolenjska newsSpomladi 2022 se bomo spomnili še ene pomembne obletnice. 3. marca 1977 je Krka prevzela uradno pokroviteljstvo nad šolo in imenovala Pokroviteljski odbor. Tako v letu 2022 mineva že 45 let zelo uspešnega uradnega sodelovanja šole s Krko. V času dolgoletnega sodelovanja smo tudi s pomočjo finančnih sredstev, ki so nam jih namenjali v Krki, postali sodobno opremljena in moderna šola za otroke s posebnimi potrebami, ki ni prepoznavna samo v Novem mestu, ampak tudi v širšem okolju.

Za šolarje bo konec januarja tudi konec prvega ocenjevalnega obdobja. V petek, 4. februarja, bomo kulturni dan obeležili s proslavo. Zatem bomo uživali v podaljšanem vikendu, saj šolski koledar določa ponedeljek, 7. 2. kot dela prost dan.
Na zimske počitnice pa se bomo odpravili od 28. februarja do 4. marca.

Najpomembneje pa je, da ostanemo zdravi!

ravnateljica Vida Marolt

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja