VARNOST V PROMETU

Agencija za varnost prometa s partnerji izvaja nacionalno preventivno akcijo za ozaveščanje o tveganjih uporabe mobilnega telefona v prometu, ki se imenuje »Varno brez telefona«. Akcija bo potekala od 10. do 23. 1. 2022.

V 9. razredu smo uro oddelčne skupnosti namenili tej temi. Pogovorili smo se o uporabi mobilnih telefonov v prometu. Tudi učenci so udeleženci v prometu kot pešci, kolesarji, vozniki skirojev ali sopotniki v vozilu. Učenci so si ogledali filmčke in pregledali gradivo, katerega so pripravili v omenjeni agenciji. Najbolj jim je bil všeč posnetek, kjer si učenci podajajo žogo, vmes pa se zgodi nekaj nepredvidljivega… Več o tem si lahko pogledate sami na spletnih straneh Agencije:
https://www.avp-rs.si/preventiva/preventivne-akcije/uporaba-mobilnih-telefonov/  ali pa v spletni učilnici https://www.avp-rs.si/preventiva/prometna-vzgoja/ucenje-na-daljavo/

Strinjali smo se, da je v večini primerov uporaba telefonov (tudi poslušanje glasbe s slušalkami), v prometu nevarna, saj takrat nismo pozorni na okolico in se tako poveča možnost nesreče. Smo pa spoznali, da je uporaba telefonov zaželena le v primeru nesreče – takrat lahko čimprej pokličemo na pomoč ali pa nas s pomočjo GPS signala najdejo tudi, če sami ne zmoremo priklicati pomoči.

Agencija za varnost prometa poziva:

»Klic, sporočilo, všeček ali objava na družbenih omrežjih lahko počakajo.
 Za volanom ne bodite za ekranom,
v prometu ne bodite na spletu!«

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.