DAN BREZ ZASLONA

V letošnjem šolskem letu se je naša šola pridružila pobudi Dnevi brez zaslona. Njen namen je, da bi z rednimi mesečnimi odklopi od digitalnih naprav spodbujali dobro psihično in fizično počutje vseh ter poudarjali pomen gibanja in druženja v živo.

Včeraj je bil torek in kot že nekaj torkov od začetka šolskega leta, smo bili tudi tokrat učenci 2. stopnje brez vseh digitalnih naprav pri pouku. Usedli smo se v krog in naša trenutna tema, ki jo obravnavamo je tema o človeškem telesu. Na naših telesih smo praktično pokazali naše osnovne dele telesa ter jih vsak, po svojih sposobnostih, tudi poimenovali oziroma pokazali. Razgibali smo se ob igrici Dan in noč. Ogledali smo si fotografije o življenjskem krogu človeka. Svoje prste smo urili z barvanjem, polaganjem po oblikah ter striženjem.

Dan je bil nekoliko drugačen, saj si ta dan nismo ogledali risanke, ki si jo običajno pogledamo med počitkom po malici. Ta dan smo se veliko pogovarjali, se smejali in ustvarjali. Zmogli smo tudi brez računalnika in interaktivne table. In imeli smo se prav lepo.

                                                                                                                                        Nataša Jakše

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.