14. DRŽAVNO LIKOVNO SREČANJE OSNOVNIH ŠOL S PRILAGOJENIM PROGRAMOM “MOČ SRCA”

V prvem majskem tednu smo na OŠ Dragotina Ketteja organizirali 14. državno likovno srečanje osnovnih šol s prilagojenim programom. Kljub temu, da je bilo tudi v tem šolskem letu srečanje izpeljano na daljavo, se je slednjega udeležilo kar 24 slovenskih osnovnih šol s prilagojenim programom, ki jih je zastopalo 91 učencev s posebnimi potrebami.

Temo letošnjega državnega likovnega srečanja »MOČ SRCA« smo mladim likovnikom poskušali približati s skladbo Pesem srca skupine Srce. S skladbo smo poskušali mlade likovnike spodbuditi, da med ustvarjanjem izhajajo iz sebe in svojega srca ter nam z likovnimi deli ponazorijo moč srca – moč brezpogojnega sprejemanja sebe, sočloveka in narave z ljubeznijo in brez obsojanja. Hkrati pa je bil namen skladbe vse udeležence državnega likovnega srečanja spomniti, da je srce tisto, ki nas bo brez besed vodilo na nove poti sreče, veselja, prijateljstva in miru, saj srce ne pozna meja in ne sledi utečenim potem.

Vsi udeleženci državnega likovnega srečanja so s svojimi likovnimi deli ponovno pokazali, da posebne potrebe niso ovira pri ustvarjanju, saj so nastala čudovita likovna dela, ki so vsaka na svoj, edinstven način prikazala moč, ki jo mladi umetniki nosijo v svojih srcih. Strokovna komisija OŠ Dragotina Ketteja s častno gostjo gospo Ireno Zupančič, delovno terapevtko in terapevtko z gongi, je imela tako pri izbiri treh najboljših likovnih del zelo veliko dela. Kljub temu nam je uspelo izbrati najboljše likovno delo ter vsem udeležencem srečanja podeliti bronasta priznanja za njihov edinstven prikaz srčnosti.

Vsem likovnim ustvarjalcem in njihovim mentorjem se zahvaljujemo za udeležbo in želimo še veliko ustvarjalnih, čarobnih in srčnih dni.

“PRISLUHNI SVOJEMU SRCU. TVOJE SRCE POZNA VSE STVARI!” (P. Coelho)

Zapisali organizatorici srečanja: Ksenija Pejanovič in Gabriela Maček

                  

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.