15. DRŽAVNO LIKOVNO SREČANJE

V četrtek, 20. 4., smo na OŠ Dragotina Ketteja organizirali 15. državno likovno srečanje osnovnih šol s prilagojenim programom. Likovnega srečanja se je udeležilo 14 šol, na srečanju pa je ustvarjalo skoraj 40 učencev. V uvodnem delu so udeležence s pesmijo »Nasmeh« pozdravili učenci OŠ Dragotina Ketteja pod vodstvom učiteljice Darinke Pirc, ki je tudi avtorica glasbe in besedila.

Tema letošnjega likovnega srečanja je bila, kot je nakazala že uvodna pesem, »Nasmeh«, udeleženci pa so ustvarjali v likovni tehniki kolaž, ki je pogosto prepoznana kot zelo všečna, predvsem pa nadvse kreativna likovna tehnika. Mlade ustvarjalce je usmerila k stiliziranju motiva ter v ospredje postavila gradnjo kompozicije. Učenci so nasmeh upodobili na svojstven, ustvarjalen in barvit način, ob postavitvi razstave nastalih del pa nasmeh pričarali na obraze prav vseh.

Častni gost likovnega srečanja je bil slikar in grafik Janko Orač, ki je nagovoril udeležence ter prevzel zelo zahtevno nalogo strokovnega žiranta.

Državno likovno srečanje smo zaključili s podelitvijo priznanj vsem udeležencem srečanja ter razglasitvijo najboljših likovnih del:

1.mesto: Olsa Saramati, Center Gustava Šiliha Maribor
2.mesto: Genta Aliti, OŠ Milke Šobar – Nataše
3.mesto: Aljaž Mravlje, OŠ Litija

Podelili smo tudi tri posebna priznanja likovnim delom, ki so izstopala po svoji umetniški vrednosti, vendar niso natančno upoštevala kriterijev srečanja – ustvarjanje v likovni tehniki kolaž.

Iskrena hvala slikarju in grafiku Janku Oraču za njegov obisk in opravljeno vlogo žiranta, udeležencem in mentorjem pa za izjemno ustvarjalnost in pozitivno energijo. Veselimo se naslednjega likovnega srečanja osnovnih šol s prilagojenim programom, saj nas naši učenci vedno znova presenečajo in navdihujejo.

Zapisala: Andreja Schwenner

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.