VESELA ŠOLA – DRŽAVNO TEKMOVANJE

Letošnje državno tekmovanje iz znanja Vesele šole je potekalo v sredo, 12. aprila, na OŠ Žužemberk. Udeležili so se ga trije učenci iz 4., 6. in 9. razreda, ki so se na šolskem tekmovanju uvrstili med najuspešnejše. Učenci so veselošolsko znanje lovili od začetka šolskega leta v okviru interesne dejavnosti. Skupaj z mentorico so prebirali zanimive vsebine iz člankov revije Pil, reševali so vprašanja na spletnih učnih poteh in se veliko pogovarjali o prebranem. Preizkušnja na državnem tekmovanju je bila še nekoliko težja od šolske in obvladati so morali kar 7 obsežnih veselošolskih tem.

Pred tekmovanjem so skupaj z ostalimi učenci jugovzhodne regije (kar 90 jih je bilo vseh skupaj), najprej pomalicali, nato pa so se z nadzornimi učitelji odpravili v učilnice. Za reševanje tekmovalne pole so imeli na voljo 60 minut, nato pa smo se z avtobusom vrnili proti Novemu mestu. Kako jim je šlo, bomo izvedeli v kratkem, vsem pa že sedaj iskreno čestitamo za udeležbo!

V nedeljo, 23. aprila, so objavili uradne rezultate državnega tekmovanja in z vami lahko delimo čudovito novico, da je Matej Miklavčič, učenec 9. razreda, prejel zlato priznanje in zlato nagrado za vse osvojene možne točke!

Čestitamo!

Mentorica Vesele šole:
Nataša Udovč

 

 

 

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.