7. REPUBLIŠKO SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN


    Zagotovo je bila današnja sreda, 16. 3. 2016, pomemben dan za naše učence. Zakaj? Ker smo se udeležili  7. republiškega srečanja gledaliških skupin. Nastopili smo v Kulturnem domu v Slovenskih Konjicah.

   Naša pot je bila dolga, a tudi zanimiva. Prepeljali smo precejšen del Slovenije in kljub oblačnemu vremenu opazili njene lepote. Tako smo pri Ljubljani uzrli Alpe in se čudili njihovi mogočnosti. Seveda nobena pot ne mine brez klepetanja in poslušanja glasbe. Tudi naša ni. Prijetno vznemirjeni smo si krajšali pot na različne načine, nekateri tudi s spanjem. Po dveh urah kratkočasenja na avtobusu smo prispeli.

   S seboj smo imeli kar precej stvari, ki smo jih potrebovali za naš nastop. Zložili smo jih v kulisarno, kjer so nas počakale do začetka naše predstave. Ker prazna vreča ne stoji pokonci, smo se najprej okrepčali z malico. Takoj ko smo pojedli, nas je že čakala priprava na nastop. Postavili smo lutkovni oder ter pripravili prostor za instrumente, pevce in igralce. In že smo začeli. Časa za tremo skoraj ni bilo, a vsak pravi igralec jo začuti. In prav je tako!

   Gledalcem v dvorani smo s plesom, lutkami in igranjem na instrumente skušali pričarati pravo zvezdno kraljestvo, v katerem je doma Zvezdica Zaspanka, naša glavna junakinja. Upamo, da nam je uspelo!

   Po našem nastopu kar nismo mogli dojeti, da je že konec. Prijazni gostitelji so nas odpeljali na kosilo. Na poti do tja smo se sprehodili skozi center mesta, ki ga je večina raziskovala prvič. Všeč nam je bila njegova majhnost in mir.

   Po kosilu smo se vrnili v dvorano, kjer smo si ogledali še pet predstav drugih šol. Uživali smo, zato smo jih nagradili z glasnim ploskanjem. Po zaključku nas je naš prijazni šofer Boris prišel iskat na avtobusno postajo in polni vtisov smo se vrnili domov.

   Naše delo pa se seveda ni zaključilo. Doma nas čaka še veliko stvari in predstav, ki jih želimo v tem šolskem letu pokazati. Verjemite, da se bomo potrudili in jih zagotovo delili z vami!

Tukaj si lahko ogledate našo predstavo ZVEZDICA ZASPANKA

 

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.