V JATI Z DRUGAČNIMI 2024

V četrtek, 12. septembra, je Varstveno delovni center Novo mesto organiziral že 8. mednarodno srečanje »V jati z drugačnimi«.
Letos je bila tema predstavitev lokalnih društev, ki s svojo dejavnostjo vplivajo na kvaliteto bivanja občanov.
Z veseljem smo se ponovno odzvali povabilu za sodelovanje. Z učenci 4., 5. in 6. stopnje smo se ob 9.00 tako odpravili kar k našim »sosedom«, do Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, kjer smo se družili še z dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole.

Po uvodnem pozdravu predstavnice organizatorjev ga. Nataše Turk, so nam člani društva predstavili delovanje njihovega društva, ki za svoje člane organizira številne aktivnosti: delujejo na področju osveščanja in preventive, na športnem, kulturnem/likovnem področju, se družijo na izletih in srečanjih in še veliko drugega.
Ob poslušanju njihovih življenjskih zgodb je bila med nami potočena tudi kakšna solza. Njihova pozitivna naravnanost, optimizem, volja do različnih novih življenjskih izzivov, odkrivanju skritih talentov pa nam je dokazala in pokazala, da je v življenju z voljo in vztrajnostjo mogoče doseči marsikaj.
Tudi mi smo na kratko predstavili našo šolo, David in Urban pa sta z Darinko Pirc zaigrala nekaj tujih in domačih glasbenih del. Skupaj smo tudi zapeli, nastopajoči pa so prejeli lep aplavz.
Na koncu smo izmenjali še nekaj vtisov našega prijetnega druženja, namen spoznati delo Društva paraplegikov pa je bil vsekakor dosežen. Gostiteljem smo se zahvalili z malo pozornostjo – izdelki naših učencev, organizatorji pa so nas razveselili z lepimi praktičnimi darili.

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2024 - 2025, Dogaja se, V jati z drugačnimi. Zaznamek za trajno povezavo.