POLICIST LEON SVETUJE NA POSEBNEM PROGRAMU OŠ DRAGOTINA KETTEJA, V ŠOLSKEM LETU 2024/2025

V letošnjem šolskem letu se bomo na posebnem programu družili s policistom Leonom. Zastopal ga bo policist Aleš Piberčnik. Z veseljem mu bomo prisluhnili in se veliko novega naučili.

Preventivni projekt Policist Leon so zasnovali na Policijski upravi Slovenj Gradec. Namen projekta je seznaniti otroke z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vsakdanjem življenju, in jih poučiti o primernem samozaščitnem oziroma preventivnem ravnanju ter spoštovanju pravil na različnih področjih. Poleg tega z njim želijo povečati prepoznavnost vodij policijskih okolišev in okrepiti partnersko sodelovanje med otroki, učitelji, starši in policijo.

Na današnjem srečanju, v sredo, 16. 10. 2024, smo se srečali s policistom Alešem Piberčnikom, ki nam je v Leonovem imenu predstavil poklic policista. Povedal je, da je večina policistov uniformiranih. Pokazal nam je opremo in pripomočke policista. Z nekaterimi smo lahko tudi rokovali. Predstavil nam je, da policisti skrbijo za javni red in mir, urejajo promet, obravnavajo prometne nesreče, varujejo življenje ljudi, čuvajo državno mejo, obravnavajo kazniva dejanja in še vrsto drugih stvari. Ob nujnem klicu, ko je potrebna nujna pomoč policistov, pokličemo številko 113.

Učenci so v delavnici aktivno sodelovali in zastavljali veliko vprašanj. Čas je hitro in prijetno minil. Ob novih spoznanjih se že veselimo naslednjega srečanja, ko se bomo pogovarjali o nasilju, predvsem med vrstniki.

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2024 - 2025, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.