KROMPIRJADA

V oktobru na naši šoli že tradicionalno en dan posvetimo krompirju in pripravimo Krompirjado. Tako je bil četrtek, 17. oktobra, krompirjevo obarvan. Slabo vreme nam je malo prekrižalo načrte, saj smo mislili najprej urediti okolico šole – pa saj ves čas skrbimo, da je vse zgledno urejeno. Šolski vrt, cvetlična gredica in zeliščni vrt so obdelani, igrišče je vzdrževano, prav tako poti okoli šole.

Dopoldanske ure do malice smo namenili presajanju razrednih rož in skrbi za balkonske rože, ki bodo prezimile in nas naslednje leto spet razveseljevale. Nekateri razredi so likovno ustvarjali – tiskali so s krompirjem in naredili prave umetnije. Ogledali pa smo si tudi posnetke šolskih gledaliških predstav, v katerih nastopajo naši pravljični junaki. Starejši se še spomnimo mravljice Mile, pa Arice, škrata Grojančka …, mlajši so jih danes spoznali skozi glasbo in igro.

Seveda nismo pozabili na krompir. Učenci so brskali po kuharskih knjigah in iskali zanimive recepte za krompirjeve jedi, nekateri so o krompirju izdelali plakate in PPT predstavitve. V gospodinjski učilnici smo lupili krompir, spekli krompirjevo pito, pripravili pražen, pečen krompir in krompirjevo solato.

Sledil je najboljši del dneva… kosilo in pokušanje različnih krompirjevih jedi. Ugotovili smo, da so se naše kuharice in kuharji res izkazali. Krompir na mnogo načinov je bil tako dober, da sploh nismo pogrešali sladice.

Preživeli smo zanimiv dan, se marsikaj novega naučili in uživali v skupnem druženju.

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 13)
Ta vnos je bil objavljen v 2024 - 2025, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.