SODELOVANJE V OBRTNIH STORITVAH

Tudi v letošnjem šolskem letu smo vključeni v projekt Program dodatnega usposabljanja. Preko modula Sodelovanje v obrtnih storitvah vključeni učenci s polno paro delajo naprej.

Naša Veronika Dremelj nadaljuje z delom v Domu starejših občanov Novo mesto. Z novembrom se ji je pri delu pridružila še njena sošolka Alenka Škuca. Sami odideta v dom že uro pred ostalimi in kar začneta z delom. Nato se jima pridružita še Urban in Anže. Urban igra na klavir različne domače in zimzelene melodije, ki razveseljujejo stanovalce in obiskovalce doma. Anže pa mu dela družbo, se druži s stanovalci doma, z obiski pa razveseljuje tudi svojo bivšo sosedo, ki sedaj biva v domu.

Anja nadaljuje z delom v Restavraciji Prepih, kjer pomaga ob sobotah. Pripravlja in pospravlja pogrinjke, pomaga v kuhinji ter pri različnih drugih delih v gostinstvu.

Bor Pečnik pomaga tajnici pri opravljanju enostavnih pisarniških del; razvršča račune po vrstnem redu, raznaša pošto ipd. Pomaga učiteljicam na nižji stopnji, popisuje malico in kosilo.

Gašper Ljubi se udeležuje različnih delavnic na Rdečem križu in se izobražuje na RIC-u. Klara Zarabec pa tudi letos pomaga knjižničarki pri njenem delu.

NALOŽBO SOFINANCIRATA REPUBLIKA SLOVENIJA IN EVROPSKA UNIJA IZ EVROPSKEGA SOCIALNEGA SKLADA.

(Skupno 309 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Dogaja se, Projekt PDU, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.