UČENJE ZA UČENJE NA DALJAVO

Sodobna družba že dlje časa stremi k razvijanju in razširjanju različnih tehnologij. Tudi izobraževalne ustanove se trudimo s prilagajanjem sodobnemu času in vključevanju informacijsko-komunikacijske tehnologije v pouk. V času spomladanskega izobraževanja na daljavo smo strokovni delavci šole spoznali, da niti vsi naši učenci niti vsi mi nismo do popolnosti vešči uporabe IKT za nemoten pouk na daljavo. Ravno zato so v preteklem tednu na šoli potekali tehniški dnevi za učence od 4. do 9. razreda, ki so bili namenjeni računalniškemu opismenjevanju ter utrjevanju veščin rokovanja z digitalno tehnologijo. Učili smo se spretnosti, ki bodo učencem in učiteljem olajšali sodelovanje v primeru ponovnega izobraževanja na daljavo.

V računalniški učilnici smo osvežili osnove rokovanja z računalnikom, ponovili, kako dostopati do gradiv učiteljev na spletni strani za poučevanje na daljavo, vzpostavili uporabniške  naslove za  uporabo Arnes storitev in preizkusili delo preko videokonferenc v različnih spletnih sistemih ter mnogo drugega. Učenci so bili izjemno motivirani in so se navdušeno vključevali v pridobivanje novih izkušenj in znanj s področja računalniškega opismenjevanja.

Šola je v tem šolskem letu pridobila nekaj novih tabličnih računalnikov, ki so jih učenci z veseljem vzeli v roke in preizkusili svoje računalniške spretnosti tudi na njih. Nekaj učencev, ki doma nimajo ustrezne tehnološke opreme za izobraževanje na daljavo, je od šole zadnji dan pred počitnicami v izposojo prejelo omenjene tablice. V naslednjem tednu bodo ti učenci tako lahko še dodatno urili svoje spretnosti ter jih v primeru poučevanja na daljavo po počitnicah tudi uspešno uporabljali za šolsko delo.

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021. Zaznamek za trajno povezavo.