PRAZNOVALI SMO DAN ŠOLE

V četrtek, 21. 1. 2016, smo se s spominsko uro poklonili spominu na velikega pesnika in pisatelja Dragotina Ketteja, po katerem naša šola nosi ime.

V letošnjem šolskem letu smo se priključili projektu Potovanje v svet pravljic, kjer učenci berejo in ustvarjajo na temo slovenske ljudske pravljice in tako spoznavajo pravljične junake.

Dragotin Kette je pisal pesmi, pravljice in tudi basni.

Prav zato smo se v tokratni spominski uri posvetili predvsem pravljicam, v katerih nastopajo živali. Te pravljice se imenujejo basni. So kratke zgodbice, ki nas s svojo vsebino vzgajajo in poučujejo.

V uvodu smo preko projekcije obnovili svoje znanje o pesnikovi življenjski poti in ustvarjanju. Sledil je kulturni program, katerega so otvorili učenci 7. a razreda z inštrumentalno skladbico pod vodstvom učiteljice Darinke Pirc.

Nato so učenci 8. razreda pod mentorstvom učiteljice Jasne Banovec in Marka Feguša navdušili z izvedbo basni Petelin in kokoš, uprizorili so namreč senčno gledališče.

Aljaž in Anže, učenca 7. b razreda, sta nastopila z recitacijo pesmi Deček in cvet, mentorica jima je bila učiteljica Jasmina Škrbec Masilo.

Z basnijo Vrabec in lastovka sta doživeto nastopila Miha in Anja, učenca 4. stopnje posebnega programa, pod vodstvom učiteljice Marjete Rožič.

Učenki 5. stopnje Klara in Ema ter njuna učiteljica Adriana Perič so se izkazale s prepričljivo dramatizacijo basni Pajek in muha.

Učenci 6. razreda in učiteljica Alenka Slak pa so pripravili čisto pravo lutkovno predstavo po Kettejevi basni Mravlji.

Program  so zaključili učenci 7. a razreda z inštrumentalno skladbo skupaj z učiteljicama Bojano Klančičar in Darinko Pirc.

Pri izvedbi spominske ure so sodelovali vsi učenci in učitelji. Niso vsi nastopali, so pa basni ilustrirali in z njimi popestrili učilnice, hodnike in jedilnico.

Hvala vsem učiteljem in učencem za sodelovanje, uživali smo!

                                                                                                     Nataša Udovč

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.