SEDMOŠOLCI V KNJIŽNICI MIRANA JARCA

V okviru državnega projekta Rastem s knjigo so naši sedmošolci v ponedeljek, 24. 4.,  obiskali Knjižnico Mirana Jarca. Na oddelku za mladino nas je prijazno sprejela vodja oddelka, bibliotekarka Helena Brulc,  in nas popeljala po vseh prostorih knjižnice. Najdlje smo se zadržali v kotičku za disleksike in med didaktičnimi igračami, zelo všeč pa so nam bile tudi knjige o živalih ter vozilih. Ker nas je bilo malo, nam je bibliotekarka Helena razkazala še del knjižnice z zelo starimi knjigami, kamor obiskovalci ne smejo, ogledali pa smo si tudi oddelek, kjer vse knjižnično gradivo uredijo in pripravijo za izposojo.

V računalniški učilnici smo spoznali še knjige za slepe in slabovidne ter zvočne knjige. Vsak učenec je prejel tudi darilo, mladinski roman Vinka Möderndorferja Kit na plaži, ki govori o odnosih v družini in sprejemanju drugačnosti.

V najlepši slovenski knjižnici smo preživeli prijetni urici, hvala bibliotekarki Heleni za poučen ogled in obljubimo, da še kdaj pridemo.

Damijana Karlič

Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, arhiv, Dogaja se, Knjižnica, Knjižnične novice, Rastem s knjigo, Zadnje novice. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja