PREDAJA BLAZINIC TOLAŽBE POLICISTOM

 

Danes so nas obiskali člani Policijske postaje Novo mesto in policijskega orkestra. Predali smo jim blazinice tolažbe za otroke v stiski.

Zbrali smo se v šolski jedilnici, kjer je z uvodnim  nagovorom začela ravnateljica Vida Marolt.  Nato je besedo predala učenki Leji, ki je povedala, zakaj smo te blazinice naredili. Naslednja je bila na vrsti policistka Stanislava Zupanc, ki je pobudnica tega dobrodelnega projekta, v katerem, poleg naše šole, sodeluje več šol in vrtcev po Sloveniji in v sklopu katerega šivajo mehke, pisane blazinice.

Učenci 7. razreda in 4./5. stopnje PPVI, ki so pri projektu sodelovali, so ob predaji blazinic povedali, ob katerih dogodkih bodo policisti uporabili blazinice tolažbe. Ogledali smo si tudi filmček, ki prikazuje učence pri šivanju teh blazinic.

Pred koncem je nastopil še pihalni policijski orkester, ki nam je zaigral nekaj živahnih melodij. Njihov član nam je predstavil  glasbila. Učenci smo zelo pozorno poslušali in uživali ob glasbi. Med drugim so zaigrali tudi Kekčevo pesem in melodijo iz risanke Pink Panter.

Ob koncu smo policistom dali skromna darilca in se jim zahvalili z dolgim aplavzom.

Direktor Policijske Postaje Novo mesto pa je sodelujoče učence in njihove učiteljice presenetil z vrečkami, polnimi daril, za katere bi se jim še enkrat zahvalili!

Gašper Ljubi

Več lahko preberete tudi na spodnjih povezavah:

dolenjskanews

prispevek na spletni strani Policije

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Blazinice tolažbe, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.