Tudi letos se je naša šola pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z ostalimi ministrstvi ter Čebelarsko zvezo Slovenije.
Namen projekta je poudariti pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, razvijati zdrav način življenja, uživati lokalno pridelano hrano in osveščati mladino.
V petek, 17. novembra, smo se vsi učenci in delavci naše šole zbrali v jedilnici. Najprej smo skupaj zapeli Slakovo pesem Čebelar, potem pa smo se posvetili zajtrku. Zajtrkovali smo mleko, kruh, maslo, med in jabolka. Vsa živila so bila pridelana oziroma predelana v Sloveniji. Po zajtrku smo z zanimanjem prisluhnili Marjeti Rožič, ki nam je predstavila kranjsko sivko, avtohtono slovensko čebelo, ter mnoge čebelje izdelke.
Učenci od 1. do 4. razreda so nato nadaljevali z dejavnostmi v okviru naravoslovnega dne – spoznali so prehransko piramido in v gospodinjski učilnici pripravili prigrizke.
Ostali učenci pa so se v razredih pogovorili o pomenu zajtrka in zdrave prehrane.
Damijana Karlič