TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letos se je naša šola pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z ostalimi ministrstvi ter Čebelarsko zvezo Slovenije.

Namen projekta je poudariti pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, razvijati zdrav način življenja, uživati lokalno pridelano hrano in osveščati mladino.

V petek, 17. novembra, smo se vsi učenci in delavci naše šole zbrali v jedilnici. Najprej smo skupaj zapeli Slakovo pesem Čebelar, potem pa smo se posvetili zajtrku. Zajtrkovali smo mleko, kruh, maslo, med in jabolka. Vsa živila so bila pridelana oziroma predelana v Sloveniji. Po zajtrku smo z zanimanjem prisluhnili Marjeti Rožič, ki nam je predstavila kranjsko sivko, avtohtono slovensko čebelo, ter mnoge čebelje izdelke.

Učenci od 1. do 4. razreda so nato nadaljevali z dejavnostmi v okviru naravoslovnega dne – spoznali so prehransko piramido in v gospodinjski učilnici pripravili prigrizke.

Ostali učenci pa so se v razredih pogovorili o pomenu zajtrka in zdrave prehrane.

Damijana Karlič

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Dogaja se, Projekti, Shema šolskega sadja, Tradicionalni slovenski zajtrk. Zaznamek za trajno povezavo.