PREDAJA BLAZINIC TOLAŽBE

V četrtek, 10. 5. 2018, smo že drugo leto zapored priredili uradno predajo blazinic tolažbe. Tokrat jih nismo predali samo policistki Stanislavi Zupanc, pobudnici tega dobrodelnega projekta. Prejeli so jih tudi varovanci Centra Ig ter otroci razvojnega oddelka Vrtca Pedenjped. Blazinice jim bodo v tolažbo, kadar jo bodo potrebovali ali pa jim bodo služile kot mehka blazina med počitkom.

Na naši šoli se je projektu letos priključilo še več učencev. Pridno so šivali učenci 4., 6. in 7. razreda ter učenci 4./5. stopnje. Sešili so okrog 50 blazinic, katerim so posvetili veliko pozornosti, časa in dobrih misli ter pri tem razvijali ročne spretnosti. Pri izdelovanju blazinic pa smo skupaj upali, da bo otrok, ki bodo potrebovali te blazinice, torej otrok, ki bodo v stiski, čim manj.

Predaje blazinic sta se poleg otrok, vzgojiteljic in učiteljic ter policistke Stanislave Zupanc udeležila tudi gasilca, predstavnika PGD Šmihel, katerima so učenci simbolično predali blazinico tolažbe, kajti tudi gasilci se pri svojem delu srečujejo z otroki, ki potrebujejo pomoč.

Po kratkem programu smo lahko prisluhnili Policijskemu orkestru, natančneje trobilnemu kvintetu. G. Anton Vrzelak je s svojimi člani predstavil glasbila in nas spodbujal k aktivnemu sodelovanju. Ploskali smo ob prepevanju znanih popevk, korakali ob koračnici, stali mirno ob slovenski himni ter zaplesali ob Golici.

Posebni gost te prireditve pa je bil policist Leon, maskota preventivnega projekta Policist Leon svetuje, s katerim želi Policija okrepiti partnersko sodelovanje med otroci, učitelji in starši ter policijo.

Več o prireditvi lahko preberete tudi v spletnem časopisu Dolenjskanews.

 

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Blazinice tolažbe, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.