V JATI Z DRUGAČNIMI – SKLEPAMO NOVA PRIJATELJSTVA 

V četrtek, 18.10. 2018, je bilo na posebnem programu OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto zelo živahno, delovno in nasmejano. Razlog temu je bil mednarodni projekt V jati z drugačnimi. Letos so se mu pridružili učenci 1.,2/3. ter 4./5. (II) stopnje posebnega programa.
Naši “veliki” učenci 4./5.(II) stopnje so se odpravili v goste na OŠ Drska, ostali pa smo ostali na šoli ter v goste sprejeli deset zvedavih četrtošolcev OŠ Drska z njihovo učiteljico. Najprej smo jih povabili h gibalni igri, s katero smo se predstavili drug drugemu, nato pa smo se razdelili ter začeli z izdelavo taktilnega spomina. Vsi učenci so se dela lotili zelo resno. Izdelali so dva kompleta te igre, ki ga bodo z veseljem uporabljali za igro med odmori. Po končanem delu smo se najprej sprostili v bazenčku naše Gibalnice, ki je bil za naše nove prijatelje nekaj novega. Nato smo se preizkusili v “lovljenju” zamaškov iz vode, poznavanju barv ter se razgibali s poskoki in hojo po obrisih stopal in obročev. Pred kosilom  je sledilo še presenečenje – ogled in preizkušanje opreme v  multisenzorni sobi. To je bila za naše goste popolnoma nova izkušnja, nad katero so bili silno navdušeni. Vsi smo bili veseli, da smo lahko preživeli nekaj ur skupaj v igri, delu in sožitju.
Dopoldan smo zaključili s pesmijo Prijateljstvo, ki so nam jo zrecitirali naši novi prijatelji ter obljubo, da se kmalu spet vidimo.

Zapisala Gabriela Maček

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Dogaja se, V jati z drugačnimi, Zadnje novice. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja