KRKIN IZLET V ŽIVALSKI VRT IN NA BLED

V četrtek, 30. 5. 2019, smo se učenci druge in tretje triade z učitelji in spremljevalci odpeljali na izlet. Tja so nas povabili naši dolgoletni prijatelji iz tovarne zdravil Krka, d. d. Vkrcali smo se na avtobus, se posedli s svojimi prijatelji in se s polno mero dobre volje in polni pričakovanj odpeljali proti Ljubljani.

Naš prvi cilj je bil živalski vrt. Tam smo najprej pojedli malico. Razdelili smo se v dve skupini in z vodičem odšli v učilnico. Najprej smo videli kraljevega pitona. Lahko smo se ga dotaknili in ga pobožali. Na sprehodu po živalskem vrtu smo videli razne živali. Najbolj živahna sta bila morska leva in gibon, ki je s svojimi vragolijami osvajal samičko. Levi, gepardi in ostale divje mačke so leno poležavale v svojih bivališčih. Dež res ni primerno vreme za paradiranje pred obiskovalci. Videli smo noje, kamele, žirafe, papige, želve, kenguruje, surikate…

Čas je kar prehitro tekel. Morali smo naprej, saj nas je na Bledu čakalo kosilo. Pred kosilom smo se sprehodili ob Blejskem jezeru. Vreme je bilo neprijazno in kar mrzlo je zapihalo izpod naših Alp. V restavraciji Špica so nam postregli z odličnim kosilom. Pa še malo smo se pogreli, saj so zakurili peč.  Po kosilu smo se odpeljali še po nakupih. Saj veste, ni izleta, če malce ne zapravljaš in si kupiš kakšen spominček.

Pot do doma je hitro minila. Učenci so klepetali, si izmenjavali vtise, drugi so malo zaspali. Vsi smo se strinjali, da je bilo lepo. Kljub deževnemu vremenu, smo preživeli nepozaben dan. Komaj čakamo naslednje leto, da nas naši prijatelji iz Krke ponovno povabijo na ogled kakšnega prelepega dela naše Slovenije.

Alenka Slak

(Skupno 462 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.