3. PALAČINKIJADA V DNEVNEM CENTRU NA OŠ DRAGOTINA KETTEJA

V našem dnevnem centru smo za zaključek šolskega leta pripravili že 3.  Palačinkijado, ki je postala prepoznavni znak Dnevnega centra.  Pekli smo palačinke in jih na debelo mazali z marmelado,  sladoledom in čokoladnim namazom. Veselili smo se tudi obiska naših gostov: Roberta Kokola,  Roberta Erjavca in  Janija Muhiča, saj so vsi postali že pravi prijatelji naših otrok. Z gosti smo si ogledali šolske prostore, pri čemer smo jih seznanili s prilagojenimi pripomočki, opremo, ki jo vsakodnevno uporabljamo pri delu z otroki s posebnimi potrebami. Program smo popestrili  z namizno igro strelastiko.

Dnevni center je na OŠ Dragotina Ketteja deloval kot ena od dejavnosti, ki so se izvajale v okviru projekta »Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, katerega cilj je vertikalna, celostna, dolgoročna podpora osebi s posebnimi potrebami, njegovi družini in strokovnim delavcem (ki jo varujejo, vzgajajo, poučujejo) od rojstva, v času šolanja in vse do vstopa na trg dela. Projekt izvajata konzorcijska partnerja OŠ Milke Šobar-Nataše Črnomelj in OŠ Dragotina Ketteja, Novo mesto.

Dnevni center je izvajal dodatno, celostno in strokovno podporo za uspešno šolanje učencev 8. in 9. razreda, srednješolcev in ostalih mladostnikov, ki so si želeli biti pri svojem izobraževanju še bolj uspešni. V Dnevnem centru smo razvijali učne in delovne navade, ponujena jim je bila pomoč pri domačih nalogah, pri skrbi za samega sebe in razvijanju samostojnosti. Poleg tega smo izvajali  še socialne, razvedrilne, opazovalne igre, poslušali smo glasbo, brali različno literaturo, …

Celoten projekt, ki je osnovan na osnovi razpisa MIZŠ »Mreža strokovnih institucij za podporo otrokom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, je podrobneje opisan na spletni strani http://cspp.splet.arnes.si/.

S tem enkratnim dogodkom smo zaključili delovanje dnevnega centra in praktičnih skupinskih delavnic za to šolsko leto.

Več o dogodku lahko preberete na spletni strani televizije VAŠ KANAL.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vodja dnevnega centra: Nataša Jakše, prof.def.

(Skupno 339 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.