11. TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V petek, 19. novembra,  je po šoli zadišalo po lokalnih dobrotah, ki so jih za nas pripravili kmetje in pridelovalci iz najbližje okolice. Imeli smo namreč tradicionalni slovenski zajtrk. Posladkali smo se s tradicionalnimi živili zajtrka kot so med, maslo, mleko, kruh, jabolka ali drugo sveže in suho sadje.

Namen projekta je spodbujati, da po lokalnih živilih posežemo tekom celega leta in jih kupujemo na najbližji kmetiji oziroma pri najbližjem pridelovalcu in zadrugi.

Naše kuharice so nam zagotovile, da celo leto poskrbijo, da se na našem krožniku večkrat pojavljajo živila lokalnih proizvajalcev. Zato smo jim neizmerno hvaležni in že nestrpno pričakujemo, s katerim lokalnim živilom nas presenetijo v prihodnje.

Hvala za tradicionalni slovenski zajtrk, bilo je slastno in prijetno!

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se, Prehrana, Tradicionalni slovenski zajtrk. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja