Ekskurzija na Poljsko

Po 13-tih urah vožnje z avtobusom smo končno prispeli na cilj – v vasico Bialy Dunajec na jugu Poljske. Prvi večer je bil namenjen namestitvi, zato pa je bil drugi dan bolj zanimiv. Imeli smo spoznavne delavnice, na katerih smo se spoznali z našimi prijatelji s Poljske. Najprej smo si na zanimiv način zapomnili njihova imena, se predstavili in na koncu določili skrivne prijatelje. Po kosilu pa smo pripravili modno revijo, sestavili dva metra visok stolp iz papirja, ustvarili pravi časovni stroj, plesali, peli in se zabavali. Ugotovili smo, da sta naša jezika podobna in da imamo podobne interese.

Sklenile pa smo velika prijateljstva z našimi prijatelji iz OŠ Milke Šobar Nataše, ki je organizatorka te ekskurzije. Po dveh dneh se zdi, da se poznamo že več let, kar je namen takih izletov. Super ekipa smo!

Poljaki so za nas dobro poskrbeli. Hrana je podobna naši, vendar tudi nekoliko drugačna, tako da bomo spoznali nekaj novih okusov. Najbolj pa je drugačna arhitektura. Hiške so prilagojene debeli odeji snega. Nismo še spoznali okolice, kar bomo nadoknadili danes, ko gremo na izlet v Zakopane, tako se da bomo še oglasili.

Pozdrav vsem doma! Pogrešamo vas!

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.