POLICIST LEON NA OBISKU NA POSEBNEM PROGRAMU

Na posebnem programu nas je obiskal policist Leon oziroma v njegovem imenu policist Aleš Piberčnik.

Po uvodnem pozdravu nam je policist povedal, da bo tema današnjega srečanja varnost pešcev, vožnja s kolesi in skuterji, nekaj besed pa bo namenjenih tudi pripenjanju z varnostnim pasom v vozilih.

Spoznali smo, da bomo kot pešci bolj varni v prometu, če bomo poskrbeli, da bomo bolj vidni, če bomo nosili svetla oblačila v temi in megli ter temna oblačila v zimskem času. Ponoči bomo nosili kresničke ali druga odsevna telesa. Upoštevali bomo prometne predpise, prečkali cesto na označenih prehodih za pešce in hodili bomo po pločniku. Med posebna prevozna sredstva sodijo kolesa in skiroji. V prometu jih lahko uporabljamo povsod tam, kjer je dovoljena hoja pešcev in vožnja s kolesi (kolesarska pot, steza,…). Pri tem moramo biti pozorni, da ne oviramo in ogrožamo pešcev in kolesarjev. Veliko pozornosti smo posvetili tudi uporabi varnostnega pasu v vozilih. V Sloveniji je obvezno pripenjanje z varnostnim pasom na vseh sedežih v vozilu, kjer so vgrajeni varnostni pasovi. Pomembno je, da le-ta poteka po sredini rame in ni zavit. Učili smo se tudi praktičnega pripenjanja pasu.

Bili smo navdušeni in čas je  prehitro minil. Vzdušje je bilo toplo in kmalu smo se morali posloviti. A smo se že dogovorili za naše naslednje srečanje.

                                                                 Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.