Državno tekmovanje Računanje je igra

V soboto, 15. aprila 2023, je na Jesenicah potekalo že 25. državno tekmovanje iz znanja matematike Računanje je igra. Nanj so se prijavili 4 naši najboljši matematiki od 5. do 8. razreda, ki so na šolskem tekmovanju prejeli največ točk. Državnega tekmovanja se je udeležilo kar 155 učencev iz 38. šol z nižjim izobrazbenim standardom iz vse Slovenije.

Zbrane učence in njihove mentorje je nagovorila mama Škrat, vsem učencem pa sta zaželela prijetno druženje, obilo znanja ter veliko sreče tudi ravnateljica OŠ Polde Stražišar Aleksandra Valančič in jeseniški župan Peter Bohinec. Učenci OŠ Poldeta Stražišarja so pripravili kratek kulturni program, mama Škrat je pokazala še čarovnijo proti tremi, nato pa so učenci odšli v učilnice in pričeli z reševanjem tekmovalnih nalog. Imeli so 45 minut, da so pokazali svoje znanje. Nato smo se z učenci odpeljali na ogled predstave Čudoviti gospod lisjak v izvedbi otroške skupine Gledališča Toneta Čufarja z Jesenic. Po predstavi smo se vrnili na slavnostno razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim trem v posameznem razredu. Učenci so pojedli še zasluženo kosilo in se nato utrujeni odpravili proti domu.

Naš najboljši tekmovalec iz 8. razreda se je letos uvrstil na 4. mesto, prav vsi 4 pa zmagovalci v matematiki na naši šoli in za to jim iskreno čestitamo!

Mentorica

Nataša Udovč

 

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.