SPREJEM NAJBOLJŠIH UČENCEV PRI ŽUPANU

Župan MO Novo mesto, Gregor Macedoni, je v četrtek, 15. junija 2023, sprejel najboljše učenke in učence osnovnih šol. Sprejem je potekal v Kozinovi dvorani Glasbene šole Marjana Kozine. Župan je najboljšim učencem ob tej priložnosti podelil Županovo petico. Letos sta se sprejema udeležila kar dva učenca naše šole. 

Najboljša učenka šole je postala Veronika Dremelj, ki našo šolo letos po trinajstih letih šolanja zapušča. Ves čas je bila zelo aktivna na mnogih šolskih in izvenšolskih kulturnih prireditvah. Z našim muzikalom Potuj z menoj je nastopila v Cankarjevem domu. Vsako leto se je udeleževala državnih srečanj gledaliških skupin. Svoje ročne spretnosti je pokazala na tekmovanju mladih tehnikov in osvojila kar nekaj priznanj. Je prejemnica vsakoletnih nagrad za opravljeno Bralno značko. Veronika je prijazna, komunikativna in vedno pripravljena sodelovati in pomagati. V okviru projekta Program dodatnega usposabljanja enkrat tedensko obiskuje oskrbovance na negovalnem oddelku DSO Novo mesto, kjer pomaga starejšim nepokretnim osebam pri hranjenju. V njeni otroški duši se skriva odrasla in samostojna oseba, ki odgovorno opravlja različne zadolžitve. Veronika je srčno dekle, pozorna do vseh. Za vsakega najde toplo besedo, polepša dan z nasmehom in majhnimi pozornostmi. Kaže nam, kaj je res pomembno v življenju – delati dobro in po svojih močeh prispevati k boljšemu jutri.

Plaketo za najboljšega učenca je prejel Janny Kotar, ki je letos končal 9. razred. Janny je vrsto let aktivno sodeloval v kulturnih dogodkih na šoli. Izkazal se je v več različnih vlogah, tako kot igralec kot tudi recitator. Za njim je veliko uspešnih nastopov na šolskih prireditvah, pa tudi na dogodkih izven šole. Sodeloval je na republiškem srečanju gledaliških skupin. Za kulturno udejstvovanje je v preteklem letu dobil visoko šolsko priznanje – Kettejevo nagrado. Ker rad bere, je usvojil tudi zlato bralno značko. Janny je uspešen tudi na likovnem področju, saj je s svojim izdelkom dosegel tretje mesto na mednarodnem likovnem natečaju. Prav tako se je s svojo natančnostjo in spretnostjo izkazal na področju tehnike in tehnologije, saj je dosegel zlato priznanje v svoji kategoriji na regijskem in na državnem srečanju mladih tehnikov. Janny je prijazen in vljuden ter uspešen učenec. Nagrajen je bil z nazivom Vzorni učenec šole. 

Častna naziva najboljšega učenca in najboljše učenke OŠ Dragotina Ketteja sta šla zagotovo v prave roke. Iskrene čestitke nagrajencema!

Več o dogodku lahko izveste na spletni strani MO Novo mesto –  TUKAJ

 

Več fotografij priznanega fotografa g. Roberta Kokola je na voljo v spodnji galeriji:

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.