V JATI Z DRUGAČNIMI – OBISK KULTURNEGA CENTRA

V torek, 12. septembra, je Varstveno delovni center Novo mesto organiziral že 7. mednarodno srečanje oseb z motnjo in brez motnje »V jati z drugačnimi«. Tema letošnjega srečanja je bila KULTURA.

Zopet smo se z veseljem odzvali povabilu za sodelovanje. Z učenci 4., 5. in 6. stopnje smo se zjutraj odpravili v KC Janeza Trdine, kjer smo se družili z dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole in uporabniki VDC-ja Zasavje. Najprej so nam prijazne gostiteljice predstavile kulturno ustanovo, prejeli smo poučno brošuro Olike odlike, nato pa smo odšli v dvorano. Na odru so nas že čakali naši učenci glasbeno dramske skupine Kettejevci pod mentorstvom Darinke Pirc in nas popeljali v svet kulture s predstavo Bi se gnetli na tej metli in raznolikim venčkom tujih in domačih glasbenih del. Vsi skupaj smo zelo uživali in vsi nastopajoči so si zaslužili en velik aplavz. Prisluhnili  smo tudi recitaciji nastopajočega iz VDC-ja Zasavje, potem pa se vsi skupaj odpravili še v zaodrje.

Z druženjem skupin ob kavici smo nadaljevali v kavarni kulturnega centra, izmenjali smo lepe vtise, stkali kakšna nova prijateljstva in namen, spoznavanje kulturnih vsebin in uporaba le-teh v vsakdanjem življenju, je bil vsekakor dosežen.

Hvala gostiteljem in organizatorjem za lepo preživet dan in čestitke našim nastopajočim, ki so pokazali, da si upravičeno zaslužimo naslov kulturne šole.

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se, V jati z drugačnimi. Zaznamek za trajno povezavo.