Ogled razstave likovnih del v galeriji Kocka

V petek, 13. 10., so si učenci OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto ogledali del razstave likovnih del, ki so nastala v sklopu 3. Mednarodnega bienala likovne vizije Etike(te) s podnaslovom Laž 2023. Likovna dela so razstavljena v prostorih štirih galerij. Mi smo si ogledali likovna dela v galeriji Kocka, ki se nahaja v Kulturnem centru Janeza Trdine.

Omenjeni mednarodni bienale je kompleksen projekt, ki se vse bolj umešča v slovenski in mednarodni umetnostni prostor. Njegove dosedanje teme, strah, smeh in laž, pa po besedah Alojza Konca, predsednika društva likovnih umetnikov Dolenjske, ki je organizator bienala, odražajo sodobne filozofske, sociološke, kulturne in likovne umetniške vrednosti ter njihove razmisleke.

Na bienalu so zastopane vse likovne panoge. Sodelujejo slikarji, grafiki, fotografi in kiparji.

Ena izmed razstavljavcev na bienalu pa je tudi naša učiteljica likovne umetnosti Andreja Schwenner, ki se je na razstavi predstavila z likovnim delom z naslovom Plasti.

Za naše učence je bil ogled razstave zagotovo zelo zanimiva izkušnja, ki je prav vsem podarila malce drugačen, predvsem pa širši pogled na likovno umetnost in zagotovo se bomo tovrstnih razstav v bodoče z veseljem še udeleževali.

Odvrzimo plasti lastnih laži in pogumno zakorakajmo novemu dnevu naproti. Takšni, kot smo. Edinstveni. Popolni. V vsej svoji drugačnosti.

Andreja Schwenner

 

  

 

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.