POLICIST LEON O VANDALIZMU IN TEMI MOJE-TVOJE

Po novoletnih praznikih je učence od 5. do 9. razreda ponovno obiskal policist Leon, tokrat v spremstvu bodočega policista. V uvodu smo si zaželeli srečo in zdravje v novem letu 2024.

Policist Leon oziroma g. Aleš Piberčnik je učencem preštel število prstov in ugotovil, da imajo vsi enako število prstov kot na zadnji delavnici, kar je pomenilo, da se med počitnicami ni nihče izmed njih poškodoval. 

V nadaljevanju je učence ob slikovnem gradivu podučil o pojmu vandalizem, kar pomeni uničevanje lastnine. Skupaj so ugotovili, da dejanja vandalizma lahko povzročijo veliko škode, ki jo je treba povrniti, za kar pa je potrebno veliko denarja. 

Nadalje  je g. policist učence podučil  o preizkusu poguma. S pomočjo zgodbe jim je razložil, kako se je pogumni Nik uprl tolpi, ki mu je naročila, da mora za to, da se jim lahko pridruži, ukrasti telefon. Nik se je pravilno odločil, da telefona ne bo ukradel in je raje svoj pogum dokazal tako, da je odklonil takšen preizkus in se pri tem počutil kot zmagovalec.  

Za konec pa so se pogovorili tudi o temi Moje-tvoje. G. Piberčnik je učence poučil, da nikoli ne smejo vzeti nečesa, kar ni njihovo, ne da bi vprašali lastnika predmeta. Pojasnil jim je tudi, kaj naj storijo, kadar najdejo kakšno stvar, ki ni njihova. Takrat jo morajo odnesti na policijsko postajo, kjer policisti poskusijo najti pravega lastnika. V primeru, da ga v enem letu ne odkrijejo, ta predmet podarijo najditelju. 

Učencem so zgodbe in razlage policista Piberčnika zelo zanimive in poučne, tako da se veselijo nadaljnjih srečanj. Hvala vam, policist Leon!

 

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.