JAHANJE PPVI V ČEŠČI VASI – DRUGIČ

OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta se vsako leto pod pokroviteljstvom Krke d. d. z otroki, ki obiskujejo posebni program, udeleži terapevtskega jahanja, ki se izvaja v Konjeniško športnem centru v Češči vasi. Tokrat že drugič v tem šolskem letu.

Tako smo se v sredo, 20. 6. 2018, učenci in spremljevalci oddelkov PPVI odpravili na jahanje. Zopet so nas prijazno sprejeli v Konjeniško jahalnem centru družine Grubačević. S pomočjo naših prijateljev in podpornikov iz Krke, ki so nam plačali vožnjo z avtobusom in jahanje konj, ter MO Novo mesto, ki nam je pomagala pri organizaciji s podjetjem Arriva, smo preživeli športno aktiven in lep dan. Veseli in navdušeni smo bili tudi nad vožnjo z avtobusom in prijaznim šoferjem.

Po prihodu v Češčo vas smo najprej dobro pomalicali. Danes je bil poseben dan. Pri organizaciji jahanja je vedno sodelovala tudi učiteljica Nuša. Tokrat je bila z nami zadnjič, saj odhaja v zasluženi pokoj. Naša Mateja ji je spekla slastno čokoladno torto, s katero smo se sladkali vsi, tako učiteljice kot učenci. Hvala ti, Mateja, za prelepo gesto in trud. Na tako sladek in topel način smo učiteljico Nušo pospremili v pokoj. Tudi solzice so tekle. Jure je učiteljici poklonil tudi častni krog jahanja. Srečno, Nuša.

Solzice sreče so se osušile in z nasmehom na naših obrazih smo odšli na jahanje. Potem smo malo počivali, se poigrali ter skakali na trampolinu.  Kmalu so prišli Mica, prijazna kobila, Tanja, Jure in Brane, vedno nasmejani oče, hči in sin, družinski trio, ki so nam pomagali pri terapevtskem jahanju. Vmes smo se tudi pogovarjali, se fotografirali, skakali na trampolinu ter se žogali. Učiteljica Nuša nas je pocrkljala tudi s piškotki in kavico. Kavico nam je skuhal prijazni Brane.  Pred odhodom smo za seboj vse pospravili.

Imeli smo se čudovito in komaj čakamo, da gremo zopet na jahanje. Lepa hvala vsem, ki sta nam to omogočili.

Čas je neizbežno tekel in zopet smo morali na avtobus in proti šoli. Polni energije in veseli smo se vrnili v šolo. Utrinki, ujeti v fotografije, so zgovorni sami zase. Oglejte si jih.

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof. def.

Fotografiranje: Mateja Oštir

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.