OBISKALI SMO DOLENJSKI MUZEJ

Na lep pomladni dan, natančneje 11. 4. 2024, so učenci od 5. do 9. razreda obiskali Dolenjski muzej. Takoj so ugotovili, da so tam lansko šolsko leto že bili in da je bilo zelo poučno.

Razdelili smo se v dve skupini. Prva si je najprej ogledala občasno razstavo Življenje na tej in oni strani – Novo mesto pred 3000 leti. Kustosinja je učencem s pomočjo kratkega videoposnetka, slikovnega gradiva ter razstavnih predmetov razložila, kje in kako so živeli ljudje na področju Novega mesta v pozni bronasti dobi.

Druga skupina pa si je v tem času pod vodstvom kustosinje izdelala obesek, ki je bil podoben fibuli očalarki – sponki, ki so jo v tistem času ženske nosile kot pripomoček za spenjanje oblačil. Učenci so bronaste paličice spretno zvili v podobo dvojne spirale in iz njih izdelali lepe obeske, ki so jih lahko odnesli domov.

Skupini sta se ob koncu dejavnosti zamenjali, tako da so vsi učenci lahko spoznali življenje ljudi v preteklosti. Vsak učenec ima tudi lep in praktičen spominek, ki  ga bo spominjal na ta zanimiv dan.

Najlepše se zahvaljujemo Dolenjskemu muzeju za izvrstno vodenje.

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.