Z mirnopeškimi drugošolci po Kettejevi poti

V sredo, 29. 5. 2023, so nas obiskali učenci dveh drugih razredov iz OŠ Toneta Pavčka iz Mirne Peči z namenom prehoditi 8 km dolgo Kettejevo učno pot.

Zbrali smo se pred našo šolo, kjer je vse pogumne pohodnike pozdravila ravnateljica Vida Marolt in nam zaželela veliko prijetnih trenutkov na poti. Čeprav je letošnji maj muhast kot april, smo na vsej poti imeli prijetno vreme brez dežja. Naše goste so po Kettejevi poti od ene do druge ciljne točke varno z ravno pravim tempom vodili učenci 4. stopnje posebnega programa. Občudovali smo naraslo reko Krko, počivali in se okrepčali  v senci divjih kostanjev v Kettejevem drevoredu, mimogrede še pokukali v galerijo Kocka v Kulturnem centru Janeza Trdine, se povzpeli na Kapitelj, nato pa raziskovali še samo mestno jedro. Pot smo nadaljevali mimo gradu Grm vse do potoka Težka voda in naš pohod zaključili spet pred našo šolo.

Učenci 4. in 5. stopnje so v šoli izvedli še kratek kulturni program, kjer so zaigrali in zapeli nekaj Kettejevih pesmi, nato pa smo vsi skupaj, kot se spodobi za Mirnopečane, zapeli še  Slakovo Čebelar.

Vsak pohodnik je na koncu zasluženo prejel še Kettko medaljo, naši gostje pa so za nas izdelali čudovito srce in nam s tem povedali marsikaj… Skupaj smo preživeli lepo dopoldne in upamo, da se srečamo še na kakšnem pohodu.

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.