ZAKLJUČEK PROJEKTA POLICIST LEON

Projekt Policist Leon svetuje se je z današnjim dnem za to šolsko leto zaključil.

Učenci od 5. do 9. razreda so se peš podali do Policijske postaje Novo mesto, kjer jih je pričakal g. policist Aleš Piberčnik s sodelavci. Učenci so v dveh skupinah spoznali opremo, ki jo imajo policisti na sebi in jo uporabljajo pri svojem delu. Učenci so lahko preizkusili varovalni telovnik ter ugotovili, da ga je že par minut težko nositi, kaj šele več ur, tako kot ga morajo policisti.

Nadalje jim je vodnik službenega psa razložil, kako poteka urjenje psov, katero opremo potrebuje pri svojem delu ter kako poteka njun delovni dan. Kot zanimivost so učenci izvedeli, da psi uporabljajo tudi majhne »copatke« za hojo po razbitem steklu.

Nato so jim predstavili še kletne prostore, kjer imajo parkirana policijska vozila. Vsi učenci so se lahko usedli na motor, v kombi in v najnovejši policijski avto, pri katerem so lahko pokukali tudi pod pokrov. Ugotovili so, da se v zadnjem delu policijskega kombija ni prijetno voziti.  

Vendar to ni vse, kar so lahko videli v kleti. Po zavitih hodnikih jih je policistka pripeljala v sobo za pridržanje, kjer lahko zadržijo ljudi, ki prekršijo zakone. Tudi tam ni bilo preveč prijetno, kajti v majhni sobi, kjer so le postelja, stranišče in umivalnik, bi bilo kmalu vsakomur dolgočasno.

Zaključek so nam policisti pripravili v sprejemni sobi, kjer so vsakemu učencu in mentorju podarili odsevnik in priznanje za udeležbo v projektu, mi pa smo se njim zahvalili z darilci, ki so jih učenci izdelali pri pouku ter obljubili, da bomo upoštevali vse nasvete, ki nam jih je tokom leta dal policist Leon.

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.